Tema

Per Krusell får Söderbergska priset

Årets Söderbergska pris på 1 miljon kronor tilldelas Per Krusell, Princeton University och Stockholms universitet. Hans viktigaste forskningsinsatser, som kretsar kring frågor om ekonomisk tillväxt och inkomstfördelning, har fått stor uppmärksamhet.

Kungliga Vetenskapsakademien(KVA) har beslutat att utdela Söderbergska priset 2007 på 1 miljon kronor till professor Per Krusell Princeton University och verksam som gästprofessor vid Institutet för internationell ekonomi vid Stockholms universitet ”för hans bidrag till makroekonomisk forskning om ekonomisk tillväxt, inkomstfördelning och ekonomisk-politiska beslut”.

Söderbergska priset i ekonomi delas ut av KVA vart fjärde år och har fem gånger av sex tillfallit en forskare vid Institutet för internationell ekonomi. (Den sjätte gången gick priset till Jörgen Weibull, bland annat för forskning som utförts när han var anställd vid Institutet för internationell ekonomi.)

Priset delas ut vid en ceremoni på KVA i maj

Kontaktinformation
Kontakt: Per Krusell, email: pkrusell@princeton.edu telefon: +1 (609) 258-4003

Per Krusell får Söderbergska priset

 lästid ~ 1 min