Artikel från Mälardalens universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

14 december 2006

MDH främst i Sverige inom automation!

De nyaste rönen och forskningsexpertisen inom automation finns på Mälardalens högskola. Detta framkommer i det senaste numret av Svensk Papperstidning, den största branschtidningen i Sverige.

Det senaste numret av Svensk Papperstidning (medlemstidning för den svenska pappers och cellulosaföreningen och den största branschtidningen i Sverige) är ett specialnummer med fokus på automation. För de nyaste forskningsrönen och expertkompetens inom området vänder sig tidningen till Mälardalens högskola. Även STFI-Packforsk AB, ett av världens ledande företag för forskning, utveckling och uppdrag inom massa- och pappersindustrin, förpackningsindustrin och den grafiska branschen, lyfter fram MDH som ledande inom automationsområdet.

Erik Dahlquist, professor i energiteknik vid institutionen för samhällsteknik, beskriver i Svensk Papperstidning svagheterna som idag finns inom industrin:
– Det har visat sig att den svaga länken ofta är en givare som inte fungerar som den ska eller inte är rätt kalibrerad – och då blir det så gott som omöjligt att få en korrekt bild av processtillståndet. Det är typiskt för industrin idag!

Vid Mälardalens högskola arbetar man mycket med att hitta förbättrande åtgärder kring just detta. Det man eftersträvar inom automationsforskningen på MDH är en bättre diagnostik som skulle skapa en säkerhet i hela kedjan.

Kontaktinformation
Erik Dahquist, professor i energiteknik
021-151768
erik.dahlquist@mdh.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera