Artikel från Mälardalens universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

3 oktober 2006

Kina, Brasilien, Makedonien, Iran, Turkiet och Irak gästar Mälardalens högskola

Med 9 nyanställda doktorander från hela världen är institutionen för datavetenskap och elektronik på Mälardalens högskola minst sagt en internationell forskningsmiljö.

För att förstärka den internationella forskningsmiljön som finns på institutionen har institutionen för datavetenskap och elektronik (IDE) valt att rekrytera internationellt. 9 doktorander från Kina, Brasilien, Makedonien, Iran, Turkiet, Frankrike och Irak har nu sin hemvist på Mälardalens högskola.

“Rörlighet över gränserna är viktigt för utveckling och spridning av nya kunskaper och idéer”, förklarar Åsa Lundkvist, proprefekt och grundutbildningsledare på IDE. Hon berättar vidare att den nya rekryteringen kommer att kunna öka samarbetet med internationella partners, både på grundutbildnings- och forskningssidan.

Många av de nyanställda forskarna kommer både forska och undervisa under sin tid på Mälardalens högskola. “Internationella forskare med erfarenhet av svensk forskning såväl som högre utbildning, svensk kultur och näringsliv kommer att bli goda ambassadörer för Sverige”, menar Åsa och pekar även på kunskapsutbytet som någonting viktigt. Även Mälardalens högskola kommer att få insikt i andra kulturer genom den nya rekryteringen.

Förutom de 9 doktoranderna har IDE delat ut två PostDoc-stipendier till en forskare från Korea och en från Rumänien. Tre professurer är också under tillsättning där antalet internationella sökanden är många. Även en adjungerad professor från Tyskland kommer att arbeta på IDE, finansierad av sitt värduniversitet i Australien. Så nog är IDE en internationell forskningsmiljö allt.

Kontaktinformation
För mer information kontakta Åsa Lundkvist:
Telefon: 021-15 17 23
E-post: asa.lundkvist@mdh.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera