Artikel från Stockholms universitet
30 september 2006

António Lobo Antunes besöker Stockholms universitet

Den portugisiske författaren António Lobo Antunes besöker den 9 oktober Stockholms universitet för att tala om sitt författarskap. Föreläsningen sker i samband med invigningen av ett Portugisiskt Språkcentrum vid Stockholms universitet. Mats Gellerfelt, författare och litteraturkritiker, presenterar Lobo Antunes författarskap och Marianne Eyre, översättare av Lobo Antunes verk, läser ur hans Terceiro Livro de Crónicas.

Tid och plats: Måndagen den 9 oktober, kl 18.30, Aula Magna, Stockholms universitet

Föredraget hålls på engelska. Uppläsning av utdrag sker på portugisiska och svenska.

Fritt inträde

Om António Lobo Antunes:
Den portugisiske författaren António Lobo Antunes är ett världsnamn inom litteraturen och betraktas som en förnyare av portugisisk prosa. Hans romankonst kännetecknas av stor episk kraft i kombination med ett avancerat modernistiskt formspråk. António Lobo Antunes namn har ofta figurerat i Nobelprissammanhang. Hans romaner har översatts till ett trettiotal språk. Kända titlar är: Fado Alexandrino, Portugals glans och ära, Handbok för inkvisitorer, Ha inte så bråttom in i den mörka natten, Tingens naturliga ordning och Karavellernas återkomst.

Kontaktinformation
För mer information:
David García, Institutionen för spanska, portugisiska och latinamerikastudier, tfn 08-16 30 98, e-post david@isp.su.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera