Artikel från Högskolan Väst

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

9 juni 2006

Fokus på både det lokala och globala när Uddevalla Symposium drar västerut

Entreprenörskap och utveckling – Lokala processer och Globala mönster – det är temat för Högskolan Västs nionde forskningskonferens Uddevalla Symposium som går av stapeln 15 – 17 juni. Den stora nyheten för i år är att George Mason University i USA är värd för konferensen. – Vi ville stärka vårt internationella nätverk och det har vi verkligen lyckats med. Bland huvudtalarna finns världsnamn från flera världsdelar, säger ordförande i organisationskommittén Iréne Johansson.


Ett av de toppnamn Iréne Johansson lyfter fram är professor Richard Florida, verksam på just George Mason University. Han omnämns i media som “världens just nu hetaste framtidsguru” och utsågs 2005 av tidskriften Esquire till en av årets mest briljanta tänkare. Han är känd för att ha myntat uttrycket “The creative class” och rankar Sverige som den kreativa ekonomins hetaste land.
– Med Richard Florida får vi förhoppningsvis igång en intressant och spännande diskussion, säger Iréne Johansson.
Från Sverige nämner hon professor Thomas Andersson, rektor för Högskolan i Jönköping, som ska prata om informationsteknologi, innovation och finanser.

Uddevalla Symposium fokuserar forskningsfrågor kring regional utveckling i ett ekonomiskt perspektiv. På årets konferens, som lockat ett 100-tal deltagare från alla världens hörn, kommer vid sidan av huvudtalarnas föreläsningar även ett 60-tal papers att presenteras. Från Högskolan Väst kommer tre personer att presentera sina senaste forskningsalster inom ramen för temat “Entreprenörskap och Utveckling – Lokala processer och Globala mönster”.
– Det här är ett brett tema som både ger möjlighet att dyka ner i lokala händelser och belysa de stora dragen i världsekonomin, säger Iréne Johansson.

Årets konferens arrangeras långt utanför Västsverige – närmare bestämt i Fairfax utanför Washington i USA på The School of Public Policy vid George Mason University. Universitet har varit en av konferensens medarrangörer och medfinansiärer under flera år.
– Amerikanarna ville få tillfälle att marknadsföra konferensen på hemmaplan vilket jag ser som ett bevis på att vi håller bra kvalitet. För vår del stämde flytten över Atlanten väl in med våra intentioner att stärka vårt internationella nätverk. Men nästa år är vi tillbaka i Uddevalla igen för att fira konferensens tioårsjubileum, försäkrar Iréne Johansson.

Kontaktinformation
För mer information kontakta: Ordförande i organisationskommittén Iréne Johansson, tel: 0520 – 22 33 58, mobiltel 0733-97 51 02, irene.johansson@hv.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera