Artikel från Vetenskapsrådet
2 juni 2006

ESOF2006 – resenärerna utsedda

Anna Bisther, Frilans/Reportagebörsen Göteborg, Sara Johansson, ATL Lantbrukets affärstidning Malmö, Henrik Harr, Scanorama SAS Media Stockholm, Tobias Svanelid, Frilans/SR Vetenskapsredaktionen Stockholm och Michael Nyhaga, Frilans Stockholm har beviljats resebidrag till ESOF2006, Europas motsvarighet till Amerikas AAAS.

Vetenskapsrådet delar för första gången ut fem resebidrag till vetenskapsjournalister för bevakning av ESOF. De fem journalisterna tilldelas ett resebidrag om vardera 10 000 kronor.

– Genom resebidragen vill Vetenskapsrådet öka möjligheterna att bevaka den internationella forskningsfronten och bidra till att stärka forskningsbevakningen på redaktionerna. Vi vill ge svenska journalister möjligheten att ta del av den europeiska forskningen, vad debatteras, vilka frågor finns på den gemensamma agendan, säger Lena Wollin, informationschef vid Vetenskapsrådet.

Årets konferens äger rum 15-19 juli i München. ESOF 2006 har sju teman som sträcker sig över naturvetenskap till humaniora och samhällsvetenskap: Dealing with Disasters, The Workings of Life, Combining Cultures, The Fabric of Science, Science and Society, Particles and Planets, Earth and Environment.

Till årets utdelning sökte totalt 20 journalister. Utlysningen och urvalet görs i samarbete med SFVJ, Svenska föreningen för vetenskapsjournalistik, och SSM, Svenska Sällskapet Medicinjournalister.

För mer information om ESOF2006
http://www.esof2006.org/

För mer information om Expertsvar
www.expertsvar.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera