Artikel från Vetenskapsrådet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

29 maj 2006

Östersjön – ett bräckligt hav

Nytt Tema på forskning.se presenterar den aktuella forskningen om Östersjön. Vilka kunskaper forskarna har idag, vilka frågor som återstår att lösa och varför forskarna inte alltid är överens.

Läs mer om algblomning, övergödning, säldöd och näringsvävar och vad som händer ifall torsken skulle fiskas ut. En simulator lär ut orsak och verkan. En interaktiv videospelare gör att man kan botanisera mellan olika videoklipp om hur forskarna arbetar. Östersjön bygger på pedagogiska bildbaserade kunskapsscener.

Forskning.se har producerat webbplatsen Östersjön tillsammans med Forskningsrådet Formas och Vetenskapsrådet.

Här finns basfakta om algblomning, övergödning, säldöd, näringsvävar och mycket mer. På ett pedagogiskt sätt förklaras vad som händer ifall torsken skulle fiskas ut.

I Östersjösimulatorn kan man själv experimentera med orsak och verkan. En interaktiv videospelare gör att man kan botanisera mellan olika videoklipp om hur forskarna arbetar.

Webbplatsen Östersjön har tillkomit med finasiellt stöd från Forskningsrådet Formas.

I samarbetet ingår Forskningsrådet Formas debattbok Östersjön – hot och hopp och Vetenskapsrådets kortfilm om Östersjön.

Kontaktinformation
Anna Maria Fleetwood, projektkoordinator forskning.se
tel: 08-546 44 186
e-post: anna.maria.fleetwood@vr.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera