Artikel från Malmö universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

29 maj 2006

Medfinansieringslagen leder till kärvare arbetsmarknad för svaga grupper

Désirée Annvir, folkhälsovetarstudent på Malmö högskola, har fått ett av den fackliga samarbetsorganisationen Trias uppsatsstipendier för sin C-uppsats “Politiska drivkrafter för arbetskraftens tillfrisknande – en hälsokonsekvensbedömning av medfinansieringslagen”. I uppsatsen granskar hon hälsokonsekvenserna av den nya medfinansieringslagen (trädde i kraft 1 januari 2005) enligt vilken arbetsgivaren är skyldig att betala 15 procent av sjukpenningen. Troligen leder lagen till att färre väljer att sjukskriva sig och att svaga grupper i samhället riskerar att få en kärvare arbetsmarknad.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera