Artikel från Stockholms universitet
29 mars 2006

Första utdelningen från Bengt G. Lundbergs stiftelse:100 000 kronor till professor Louise Yngström

Louise Yngström, professor vid Institutionen för data- och systemvetenskap (DSV), har fått den första utdelningen från Bengt G. Lundbergs stiftelse. Utdelningen, som är på 100 000 kronor, ska användas till utökad tid för forskning.

– Motiveringen är att Louise Yngström har gjort stora insatser för institutionen. Hon har bland annat utveckla ett nytt forsknings- och utbildningsområde, varit ledamot av den samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Stockholms universitet, ledamot av DSV:s styrelse och byggt upp ett omfattande nationellt och internationellt nätverk inom säkerhetsområdet, säger Anita Kollerbaur, prefekt vid Institutionen för data- och systemvetenskap.

62-åriga Louise Yngström forskar i området säkerhetsinformatik och är anställd vid DSV sedan 1968.


Fakta om Bengt G Lundbergs stiftelse:
Bengt G. Lundberg (1946-2001), professor vid Institutionen för data- och systemvetenskap (DSV), hade som sista vilja att donera sin förmögenhet till DSV. Ändamålet med stiftelsen är att stödja institutionens professorer ekonomiskt för att de ska få större möjligheter att bedriva sin forskning.

Kontaktinformation
Anita Kollerbaur, prefekt, tfn 08-16 16 19, e-post anita@dsv.su.se
Louise Yngström, professor i data- och systemvetenskap, tfn 08-16 16 10 e-post louise@dsv.su.se webbsida http://www.dsv.su.se/~louise/

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera