Artikel från Handelshögskolan i Stockholm

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

8 mars 2006

CNN bevakar Florida-konferensen den 9 mars i Stockholms stadshus

Medieintresset för en av årets mest unika konferenser “Folkhemmet 2.0 – Den kreativa klassen, tillväxten och Sveriges roll i en ny global ordning” har visat sig vara mycket stort. Richard Florida kommer på inbjudan av IFL vid Handelshögskolan i Stockholm, Svenska institutet och Färgfabriken att tala om sin teori som utmanar traditionella politiska och ekonomiska antaganden om vad som skapar tillväxt och utveckling.

På konferensen deltar också en lång rad kända svenska opinionsbildare, forskare och beslutsfattare. Det som står på spel är inget mindre än hur Sverige ska positionera sig i framtiden. Vad har vi som kan stå ut och skapa tillväxt i en allt hårdare global konkurrens?

Intresset för konferensen är mycket stort och inte minst den internationella nyhetskanalen CNN kommer att bevaka konferensen. Konferensen äger rum den 9 mars i Stockholms stadshus mellan kl. 13.30-17.30. Välkomna!

Bakgrund:
Richard Florida, professor vid George Mason University har snabbt etablerat sig som en av den globala ekonomins mest citerade, omdiskuterade och anlitade samhälls- och utvecklingsdebattörer. Redan med sin första bok, The Rise of the Creative Class (2003), vände Richard Florida upp och ned på det mesta av hur vi vant oss vid att samhällen, städer, nationer och företag fungerar och organiseras.

Richard Florida har i sin forskning jämfört olika länders kreativa förmåga. Hans resultat är goda nyheter för Sverige som i hans kreativitetsindex utses till världens mest kreativa land och den nation som får högsta betyg för tolerans. Han menar att Sverige har ovanligt goda förutsättningar för att spela en ledande roll i framtidens globala tillväxt. Är den svenska värderingsgrunden nyckeln till framgång och tillväxt?

Kontaktinformation
För fullständig information och program:

www.si.se/florida, www.fargfabriken.se/florida, www.ifl.se/seminar

Angående ackreditering för journalister:
Om du som journalist vill bevaka seminariet och gå in gratis vill vi gärna att du meddelar oss på: florida@fargfabriken.se så att vi kan sända över en ackreditering.

Sofia Wiberg, sofia@fargfabriken.se, 0704-93 07 22

Thomas Carlhed, tc@si.se, 0736-84 20 60

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera