6 februari 2006

Hur löser vi den framtida ledarbristen?

Vi välkomnar journalister att deltaga på seminariet “Att välja ledare” på Handelshögskolan i Stockholm den 8 februari. En hel generation av Sveriges chefer kommer snart att lämna yrkeslivet. Efterträdarna ska sökas i en generation med en annan syn på ledarskapet. Att utforma morgondagens ledaruppdrag och identifiera morgondagens ledare är en överlevnadsfråga för näringslivet och samhället.

Vi söker svaren från tre utgångspunkter.

Hur väljer “headhunters” framtidens ledare?
Är ledarskapstalang medfödd?
Hur kan vi försäkra oss om att de bästa accepterar att bli ledare i framtiden?

Följande personer hjälper oss på vägen: Zanyar Adami, chefredaktör, Gringo, Lena Ahlström, VD, Letslearnit, Göran Barsby, Sverigechef, Capman, Hans De Geer, ordförande i ESK:s etikråd, Ann-Christin Hammarling, ordförande i ESK, Ingalill Holmberg, chef för CASL, Handelshögskolan i Stockholm (HHS), Martin Ingvar, professor, Karolinska Institutet, Karin af Klintberg, projektledare på Kobra, Nina Ljung, konsult, Know IT HRM, Jan Nygren, VVD, Saab, Birgitta Södergren, docent, HHS, Hans Tson Söderström, adjungerad professor, HHS och styrelseordförande för IFL vid Handelshögskolan i Stockholm, Michael Treschow, styrelseordförande i Ericsson och i Svenskt Näringsliv.

Konferensen leds av Mia Odabas, civilekonom och frilansjournalist .

Datum och tid: den 8 februari 2006 13.30-17.30
Plats: Aulan på Handelshögskolan i Stockholm, Sveavägen 65
Avgift: 3 650 kr exkl moms (inbjudna journalister betalar inte. Anmälan krävs dock – skicka till judit.weibull@ifl.se).

Konferensen produceras i samarbete med ESK – landets yrkesförening för den professionella utvecklingen av Executive Search.

Kontaktinformation
Om IFL vid Handelshögskolan i Stockholm
IFL vid Handelshögskolan i Stockholm är ett av Europas främsta institut för avancerad ledar- och affärsutveckling. Det bildades 2005 då verksamheterna i Handelshögskolan i Stockholm Executive Education och IFL – Institutet för Företagsledning fördes samman. Företaget tillhör Nordeuropas största producenter av ledarutbildning och erbjuder, i tillägg till sina skräddarsydda program, mer än 30 öppna utvecklingsprogram inom olika delområden av företagsledning. IFL vid Handelshögskolan finns representerat i Sverige, Norge, Finland, Ryssland, Belgien och genom systerbolag även i Lettland.

Peter Rovér

Tel. 08-586 175 33 (175 00)
Mob. 070-249 42 24

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera