Artikel från Handelshögskolan i Stockholm

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

7 december 2005

Vad kan kultur och näringsliv erbjuda varandra?

Vad vet vi om mötet mellan kommersen och konsten? På konferensen "Kommersen och konsten… SMACK! …kyss eller örfil?" bollas tankar från ett sexårigt forskningsprojekt på Handelshögskolan i Stockholm, KTH och Stockholms Universitet med några av näringslivets och kulturens främsta ledare.

Kan vi skapa ett utbyte mellan de kreativa, engagerade processerna som driver näringslivet och de strukturerade, disciplinerade målen inom de kulturella verksamheterna? Den frågan ställs till konferensens panel som bland annat består av Antonia Ax:son Johnson, styrelseordförande Axel Johnson Gruppen, Robert Weil, styrelseordförande Proventus, Lars Nittve, museidirektör Moderna Museet och Staffan Valdemar-Holm, teaterchef Dramaten. Konferensen är en arena för samtal om vad kulturella verksamheter och näringsliv kan erbjuda varandra.

− Förhoppningen är att konferensen ska bli ett startskott för nya synsätt, nya relationer och nya konkreta samarbetsprojekt kring temat kommersen och konsten, säger konferensgeneral Bertil Guve.

Konferensen avslutar det sexåriga forskningsprojektet Fields of Flow. Dess ambition är att bidra till nya möten och samtal mellan forskare och praktiker. Fields of Flow är ett forskningssamarbete mellan Handelshögskolan i Stockholm, Kungliga Tekniska Högskolan och Stockholms universitet. Genom Fields of Flow har femton doktorsavhandlingar, tolv böcker och ett stort antal artiklar och bokkapitel publicerats.

Konferensen äger rum den 8 december kl. 14-18 i Handelshögskolans Aula, Sveavägen 65. Pressen är välkommen att delta under konferensen. Anmäl dig till ingrid.kollberg@hhs.se

Kontaktinformation
För ytterligare information, kontakta gärna:

Bertil Guve, konferensgeneral, KTH
Tel. 08-790 76 06
Mobil: 0708-70 09 09
E-post: bertil.guve@indek.kth.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera