Artikel från Chalmers tekniska högskola

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

5 december 2005

Chalmers rektor börjar på Volvo

Jan-Eric Sundgren slutar och går över till AB Volvo där han kommer att ingå i koncernledningen och bland annat få ansvar för kontakter med myndigheter, universitet och högskolor. Han kommer även att arbeta med teknik- och forskningsfrågor inom Volvokoncernen och ha det övergripande ansvaret för emissions- och miljöfrågor samt säkerhet.

Jan-Eric Sundgren är rektor på Chalmers sedan sju år och det nuvarande förordnandet löper ut den 30 november 2006. Han räknar dock med att kunna börja på Volvo när frågan om efterträdare är löst.

– Fram till dess jobbar jag förstås för fullt för Chalmers. Jag har under mina år haft ett fantastiskt spännande arbete med förstås både med- och motgångar. Även om ekonomin upptagit en mycket stor del av arbetet, har jag också fått vara med om att se spännande och internationellt förstklassiga resultat komma fram. Chalmers är inne i en ny fas och står med två starka campus väl rustat för att möta morgondagens utmaningar, inte minst internationellt, säger Jan-Eric Sundgren.

– Det är nu dags för en ny rektor att leda Chalmers framåt. Själv ser jag fram emot nya utmaningar genom att delta i och bidra till utvecklingen av ett fantastiskt spännande och välskött företag, fortsätter han.

– Jag välkomnar Jan-Eric Sundgren till Volvo och är övertygad om att han med sin breda förankring i den akademiska världen och sitt tekniska kunnande, kommer att utgöra ett värdefullt tillskott till Volvos koncernledning, kommenterar Volvos koncernchef, Leif Johansson.

Jan-Eric Sundgren, 54, har tidigare bland annat varit ansvarig för teknikvetenskapliga forskningsrådet, vice ordförande för Ingenjörsvetenskapsakademin och professor i materialfysik vid Linköpings universitet. Vid samma universitet har han tagit sin civilingenjörsexamen och också disputerat. Han tillträdde som rektor på Chalmers hösten 1998.

Kontaktinformation
Mer information
Jan-Eric Sundgren, tel 031-772 2550
e-post: jan-eric.sundgren@chalmers.se

Kontakt på informationsavdelningen:
Sofie Hebrand, tel 031-772 8464
e-post: sofie.hebrand@adm.chalmers.se

Fotoatt ladda ner finns på:
http://chalmersnyheter.chalmers.se/bildermedia/bildspel.jsp?article=5529&category=213

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera