Artikel från Karolinska Institutet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

22 november 2005

SYMPOSIUM ON GENE DOPING

Den 4-5 december 2005 står Stockholm som värd för "The 2nd WADA SYMPOSIUM ON GENE DOPING". Deltar gör ett femtiotal ledande forskare inom genetikens och genterapins område från olika håll i världen. Arrangörer är WADA (World Anti-Doping Agency) i samarbete med Riksidrottsförbundet (RF) och Karolinska Institutet. Symposiet är en uppföljning av WADA:s första gendopningsymposium i Banbury Centre, New York, i mars 2002.

Symposiet är inte öppet för massmedia. Därför inbjuds pressen att i stället närvara vid två presskonferenser i anslutning till symposiet.

Lördagen den 3 december 2005 kl. 19.00 på Clarion Hotell
Vid denna pressträff presenteras de frågeställningar som uppkommit sedan förra symposiet i New York 2002 och som nu kommer att behandlas i Stockholm. Medverkar gör Dick Pound, ordförande i WADA, professor Theodore Friedmann, ordförande för Gene Doping Panel, Arne Ljungqvist, professor vid Karolinska Institutet och ordförande för WADAs Health, Medical & Research Committee och dr Olivier Rabin, WADA Science Director.

Måndagen den 5 december 2005 kl 17.30 på Nobel Forum, Karolinska Institutet
Vid denna pressträff offentliggörs symposiets slutdokument. Medverkar gör Internationella Olympiska Kommitténs (IOK) ordförande Jacques Rogge, Theodore Friedmann, Arne Ljungqvist och Olivier Rabin.


Anmäl dig senast den 21 november till pressekreterare Marie Louise Bergh, telefon +46-8-699 61 09, +46-70-542 12 89. E-post: ml.bergh@rf.se


Hotellerbjudande
I anslutning till symposiet erbjuds medierepresentanter rabatterat boende på Clarion Hotell, Ringvägen 98, 104 60 Stockholm. Tel 08-462 10 00 eller 08-462 10 10. Uppge Riksidrottsförbundet vid bokningen.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera