Artikel från Linköpings universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

13 oktober 2005

Energisystem i fokus

EU-parlamentarikern Anders Wijkman, energiforskaren Tomas Kåberger och generaldirektören för Energimyndigheten, Thomas Korsfeldt, finns bland de medverkande i de Energisystemdagar som ordnas vid Linköpings universitet den 18-19 oktober. Och så förstås universitetets egna energiexperter professorerna Björn Karlsson och Bahram Moshfegh.

Bland de ämnen som tas upp kan nämnas En effektiv industriell energianvändning, En regional värmemarknad och Energimyndighetens roll. Andra heta ämnen handlar om energikällor: avfallsförbränning, naturgasledning, solvärme och fjärrvärme.

Det är första gången som Energisystemdagarna ordnas och det görs för att fira att Avdelningen för energisystem fyller 25 år. Syftet är att belysa den forskning om energisystem som pågår vid Linköpings universitet, och samarbeten med andra universitet, högskolor, företag och myndigheter, samt att diskutera aktuella frågor inom energiområdet. Drygt hundratalet deltagare är anmälda. Tomas Kåberger är moderator, och Anders Wijkman ska tala om Sverige som en del av EU:s energisystem.

Kontaktinformation
Mer information Magnus Karlsson, magka@ikp.liu.se , tel 013 – 28 57 39, och Louise Trygg, loutr@ikp.liu.se , 013 – 28 44 91. Se hela programmet på www.ikp.liu.se/energi/energisystemdagar

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera