16 september 2005

Ny syn på nepotism diskuteras på Handelshögskolan

Den amerikanske författaren Adam Bellow, aktuell med boken “Nepotism – en historia om gener, pengar och politik” och tidigare förlagschef på Free Press besöker Handelshögskolan i Stockholm (HHS) måndagen den 19 september. I ett lunchsamtal kommer han att prata om nepotism i näringslivet tillsammans med bland andra forskare från HHS.

Nepotism har under historien betraktats som en orättvis kränkning mot demokratiska principer och har ofta många fler utövare än försvarare. Under senare tid har det dock börjat talas om “ny nepotism” som enligt författaren Adam Bellow inte bara är av ondo utan en av samhällets primära krafter. Adam Bellow är son till Nobelpristagaren i litteratur, Saul Bellow och har själv många gånger anklagats för att vara född med silversked i mun.

I ett samtal med Anna Spendrup, projektadministratör på Spendrups Bryggeri, Annelie Karlsson Stider, ek. dr vid HHS och vd för The Family Business Network samt Lars Strannegård, docent vid HHS och verksam vid Centre for Advanced Studies in Leadership, kommer ämnet att diskuteras.

Samtalet äger rum måndagen den 19 september kl.12.00-13.15 på Handelshögskolan i Stockholm, Sveavägen 65, sal Torsten.

Journalister är välkomna att närvara under samtalet och tillfälle finns att ställa frågor till samtliga medverkande i anslutning till lunchsamtalet kl. 13.15-13.45.

Kontaktinformation
För ytterligare information, kontakta gärna:

Tine Frivik, Executive Director Corporate and Alumni Relations
Tel: 070-602 69 20
E-post: tine.frivik@hhs.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera