Tema

Karolinska Institutet storsatsar på friskvård

Friskis&Svettis öppnar en ny anläggning på Karolinska Institutets campus Solna, i ett samarbete med Karolinska Institutet. Det gör att Karolinska Institutet nu kan erbjuda sina medarbetare och studenter ett större utbud av professionell och varierande fysisk träning. Parallellt med detta startar Karolinska Institutets egen friskvårdsverksamhet nya sätt att jobba hälsofrämjande.

– Fantastiskt att det har blivit en realitet! Det är ett nöje att kunna erbjuda vår personal och studenter ett stort utbud av träningsformer, där var och en kan välja utifrån förmåga och fallenhet. Karolinska Institutet delar Friskis&Svettis filosofi och vision. Föreningen är en professionell aktör inom friskvård i Sverige som vi är väldigt stolta över att få samarbeta med, säger Harriet Wallberg Henriksson, rektor för Karolinska Institutet.

– Vårt samarbete med Karolinska Institutet kommer dels att stärka vår kunskap inom friskvård, dels ser vi en intressant och spännande möjlighet att etablera kontakt med forskare från Karolinska Institutet. Detta kan vi sedan omsätta i vårt träningsutbud, säger Peter Rogeman, chef för Friskis&Svettis Stockholm.

Träningsanläggningen är öppen för allmänheten, liksom alla övriga Friskis&Svettis-lokaler. Här erbjuds allt från klassisk gruppträning till yoga och meditation. Det är det tidigare student- och forskarbiblioteket på Karolinska Institutet campus Solna som byggts om och totalrenoverats av Akademiska Hus till en toppmodern träningsanläggning.

– Vi välkomnar Friskis&Svettis och Karolinska Institutets friskvård till nya lokaler på Karolinska Institutet campus i Solna. Tränings- och hälsoanläggningar bidrar till att skapa ett levande och attraktivt campus, säger Lennart Karlsson, vd för Akademiska Hus i Stockholm.

Välkommen till invigningen:
Se anläggningen, hör om de nya metoderna för hälsovård som Karolinska Institutets friskvårdsverksamhet nu genomför, lyssna på Stephan Rössners råd om att också äta rätt, och få gratis massage.

Tid: Torsdag 8 september 11-12
Plats: Karolinska Institutet, campus Solna, Solnavägen 1.

För vidare information kontakta:
Harriet Wallberg-Henriksson, rektor för Karolinska Institutet nås via sin pressekreterare Sabina Bossi, tel. 08-524 838 95, 070-224 38 95.
Peter Rogeman, Chef F&S Stockholm, tel. 08-429 70 20, 070-773 69 00.
Lennart Karlsson, vd Akademiska Hus i Stockholm, tel: 08-685 75 03.

Kontaktinformation
Karolinska Institutet är ett av Europas största och mest ansedda medicinska universitet. Genom utbildning, forskning och information bidrar Karolinska Institutet till att förbättra människors hälsa. Det är också Karolinska Institutet som årligen utser pristagaren av Nobelpriset i fysiologi eller medicin. För mer information besök hemsidan www.ki.se

Karolinska Institutet storsatsar på friskvård

 lästid ~ 2 min
Modal Data vr-modal.php: WP_REST_Response Object ( [links:protected] => Array ( ) [matched_route:protected] => [matched_handler:protected] => [data] => Array ( [0] => Array ( [vrm_title] => Psst... missa inga nyheter om forskning [vrm_content] => Med nyhetsbrev från forskning.se tre gånger i veckan missar du inga nyheter om forskning från Sveriges universitet och högskolor. Välkommen att prenumerera du också! [vrm_button_title] => Jag vill prenumerera [vrm_button_url] => https://www.forskning.se/nyhetsbrev/ ) ) [headers] => Array ( ) [status] => 200 ) Data is available, render the app here