Artikel från Handelshögskolan i Stockholm

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

1 september 2005

Sveriges första professur i inköp

Måndagen den 5 september 2005 installeras Sveriges första professor i inköp vid Handelshögskolan i Stockholm. Professor Björn Axelsson har utsetts till innehavare av professuren.

− Kvalificerad forskning och utbildning inom inköpsområdet ligger väl i linje med Handelshögskolans strategi, säger rektor Lars Bergman. Med det starka stödet från industrin har denna satsning mycket goda förutsättningar att bli framgångsrik för såväl Handelshögskolan som det svenska näringslivet.

Det är utbildningsföretaget inom Supply Chain Management, Silf COMPETENCE AB, som skapat professuren med stöd av industriledaren Carl Bennet.

− Sveriges första professur i inköp blir en viktig del i vårt lands internationella konkurrenskraft, säger Carl Bennet. Vi kan skapa nya kompetenser och ny forskning på högsta nivå inom ett av näringslivets viktigaste konkurrensområden, nämligen hela inköpsprocessen.

Handelshögskolan i Stockholm (HHS) inrättar professuren som får det officiella namnet “Silf-professuren i inköp vid Handelshögskolan i Stockholm”. Professor Björn Axelsson är idag professor i företagsekonomi vid HHS.

− Det är en mycket intressant tid för inköpsforskningen nu. Vi ser en kraftig utveckling inom inköpsområdet. Det gäller bland annat elektroniskt baserade affärer, globalisering av inköp och en allmän uppgradering av funktionen som sådan. Detta ger underlag för många spännande frågor och forskningsprojekt, säger professor Björn Axelsson.

Professorsinstallationen äger rum måndagen den 5 september i Direktionsrummet, Sveavägen 65, kl. 17.30. Pressen är välkommen till ceremonin. Kontakta gärna professor Björn Axelsson i förväg för att bestämma tid för intervju.

Kontaktinformation
För ytterligare information, kontakta gärna:

Björn Axelsson, professor
Telefon: 08-736 9531, 070-372 4825
E-post: bjorn.axelsson@hhs.se

Lars Bergman, rektor, Handelshögskolan i Stockholm
Telefon: 08-736 9000
E-post: lars.bergman@hhs.se

Svante L. Axelsson, VD, Silf COMPETENCE AB
Telefon: 070-623 6459

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera