Artikel från Handelshögskolan i Stockholm

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

7 juli 2005

Första kullen utexamineras från Handelshögskolans internationella MBA-program

Fredagen den 8 juli tar 36 studenter från 18 länder emot sina diplom som de första som examineras från Handelshögskolans i Stockholm ettåriga, internationella MBA-utbildning. Utbildningen, som möjliggjorts tack vare ett mycket starkt stöd från svenskt näringsliv och svenska forskningsstiftelser, ska utveckla deltagarnas förståelse och kunnande inom företagande och ledarskap.

Utöver de teoretiska studierna har praktiska arbeten genomförts med ett antal olika företag som till exempel Stora Enso, Länsförsäkringar och sex olika biotech-företag i Uppsala. Varje student har dessutom fått två mentorer, en från näringslivet och en från Handelshögskolans fakultet. Den akademiska och praktiska bakgrunden hos årets studenter är mycket blandad med bland annat ingenjörer, ekonomer, jurister och statsvetare representerade i gruppen.

− Det har varit ett fantastiskt lärorikt år! Det har ofta varit mycket jobbigt, men otroligt givande. Efter att ha bott utomlands i många år, såg jag Handelshögskolans MBA-program som dels ett sätt att utveckla mig och mina färdigheter och dels som en möjlighet att återvända till Sverige och få en ingång till svenskt näringsliv, och det har det verkligen varit, säger Rickard Brorsson som de senaste åren arbetat inom EU i Luxemburg.

Nästa programstart sker den 15 augusti och trots ökande internationell konkurrens, tror Handelshögskolan att programmet kommer att stå sig väl.

− Vi har utvecklat MBA-programmens traditionella pedagogik genom att jobba med verkliga fallstudier i realtid, vilket ger våra studenter en fördel kunskapsmässigt. De får en bättre förståelse för komplexiteten i organisationer, säger professor Örjan Sölvell som är ansvarig för programmet.

Kontaktinformation
För ytterligare information kring programmet, kontakta gärna:

Gunnar Stenvall, Marknadschef MBA
Handelshögskolan i Stockholm
Mobil: 070-685 18 70

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera