Tema

”Litet bo jag sätta vill” – om familjebildning och boende

Har familjebildningen blivit en klassfråga? Ska staten styra barnafödandet?Seminarium i Almedalen, 4 juli, Gotlands högskola Sal E30, kl 13-15

Det låga barnafödandet påverkar den framtida arbetsmarknaden och den framtida finansieringen av välfärdssystemen. Barnafödandet i Sverige var under större delen av 1990-talet och fram till 2004 så lågt att befolkningen inte kunde reproducera sig själv. En egen bostad är en av förutsättningarna för familjebildning i ett modernt samhälle. Hittills har vi inte haft kunskap om sambanden mellan barnafödande, arbete och boende. Institutet för Framtidsstudier har därför, i samarbete med Hyresgästföreningen, Byggnads, Folksam, HSB, Riksbyggen och Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond, inlett ett projekt kring dessa frågor. Sara Ström, fil dr, Institutet för Framtidsstudier presenterar de första resultaten. Marie Berlin, Statistiska Centralbyrån, presenterar en studie om boende och barnafödande i storstäderna. Är det en verklig kris i befolkningsfrågan? Och vad gör politikerna?


Medverkande:

Göran Hägglund, partiledare (kd), Mikael Odenberg, riksdagsledamot (m), Annika Billström, finansborgarråd (s), Barbro Engman, ordförande Hyresgästsföreningen, Thomas Lindh, professor, Institutet för Framtidsstudier, Joakim Palme, VD för Institutet för Framtidsstudier, Marie Berlin, Statistiska Centralbyrån

Kontaktinformation
Arrangör:
Institutet för Framtidsstudier

Kontaktperson:
Hannah Zackrisson
Informatör
Institutet för Framtidsstudier
08-402 12 00
0736-945013
hannah.zackrisson@framtidsstudier.se
www.framtidsstudier.se

”Litet bo jag sätta vill” – om familjebildning och boende

 lästid ~ 1 min