Artikel från Handelshögskolan i Stockholm

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

13 juni 2005

Bästa uppsats inom entreprenörskap

Idag den 13 juni delar Familjen Lennart Grundbergs stiftelse för vetenskaplig forskning och utbildning för första gången ut ett resestipendium på 35 000 kr. Stipendiet har utlysts vid Handelshögskolan i Stockholm (HHS) och ges till bästa uppsats inom entreprenörskap under 2004. Syftet med stipendiet är att uppmuntra entreprenörskap.

Stipendiet går till Erik Wahlberg för arbetet “Kvinnliga entreprenörer inom IT-sektorn i Sverige: Legitimitetsstrategier och livsformer”. Uppsatsen får priset för att den på ett utmärkt sätt beskriver hur kvinnliga entreprenörer inom IT-branschen använder olika strategier för att vinna legitimitet.

Erik Wahlberg skriver i sin uppsats att de entreprenörer som var karriärdrivna och kom från anställningar inom större organisationer var kritiska till könsroller. De entreprenörer som agerat gränsöverskridande i sitt karriärsval eller som blev entreprenörer för att de befann sig i branschen, valde att inte fokusera på könsroller. Dessa grupper kom in i entreprenörskapet med olika föreställningar vilket påverkar deras sätt att driva sitt entreprenörskap.

Entreprenören och grundaren av stiftelsen, Lennart Grundberg, har själv studerat vid Handelshögskolan och avsikten med stipendiet är att uppmuntra entreprenörskap, och studier av detta, vid Centrum för Entreprenörskap och Affärsskapande vid Handelshögskolan i Stockholm.


Tid: Måndagen den 13 juni 2005, kl 15:00
Plats: Ohlinrummet, Handelshögskolan i Stockholm (Sveavägen 65)

Kontaktinformation
För ytterligare information, kontakta gärna:

Hans Eric Holmquist
Centrum för Entreprenörskap och Affärsskapande
Handelshögskolan i Stockholm
Tel: 08-736 93 92
E-post: hans.eric.holmquist@hhs.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera