Artikel från Luleå tekniska universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

7 mars 2005

Ny webbplats för unga entreprenörer

Luleå tekniska universitet och Centrum för distansöverbryggande teknik, CDT, blir koordinator för ett EU-projekt med målet att ta fram en ny webbcommunity för unga entreprenörer.Tanken är att webbplatsen ska stimulera kontakt och erfarenhetsutbyte så att unga nyblivna företagare helt enkelt ökar chanserna att bli bättre på det de arbetar med.Fem nationella regioner deltar i projektet – övre Norrland, Häme i södra Finland, Lombardiet i Italien, Wielkopolska i Polen och Lorraine i Frankrike.

Att vara ung företagare kan ha sina sidor – att snabbt bygga upp ett fungerande nätverk för erfarenhetsutbyte och samarbete är en viktig pusselbit för framgång.
CDT kommer att koordinera arbetet med att bygga upp den nya webbplatsen, projektet löper över ett år och har en budget på cirka 2,6 miljoner kronor.
– Nätet ger nya möjligheter för lärande och samarbete. Det fina i kråksången är att den nya communityn ska arbetas fram tillsammans med de unga entreprenörerna, det är alltså inte frågan om att vi ska sitta här och göra den åt dem, säger Annika Sällström på CDT.
Den nya webbplatsen är tänkt att fungera som mötesplats för redan verksamma och sådana entreprenörer som är på väg att starta egen verksamhet. Unga människor i samtliga de fem regioner som medverkar kommer att involveras i arbetet med att ta fram webbplatsen tillsammans med olika affärsutvecklingscentrum. Det är också unga företagare i de fem regionerna som kommer att få möjlighet att nyttja den.

Kontaktinformation
Upplysningar: Koordinator Annika Sällström, tel. 0920-49 29 47, annika.sallstrom@cdt.ltu.se eller universitetets pressansvariga Lena Edenbrink, tel. 0920-49 16 22, 070-679 16 22, lena.edenbrink@ltu.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera