Tema

Internationell konferens om regionernas Europa

Samtidigt som Europas länder integreras allt mer, sker också en stark regional utveckling. Regionernas betydelse har ökat, för den ekonomiska och sociala utvecklingen såväl som den kulturella. Allt fler ser också den regionala kulturen i sig som en drivkraft för utveckling.

Hur relationen mellan kultur, identitet och regional utveckling ser ut, och vilka konsekvenser den kan få, är ämnet för en internationell konferens som ordnas av Tema etnicitet, Linköpings universitet, den 10-12 mars vid Campus Norrköping. Konferensens titel är Regional identities, cultures and images, a path to regional development?

Forskare från ett tiotal europeiska länder samt Kanada medverkar och presenterar pågående forskning. Konferensen anordnas i samarbete med nätverket European Consortium for Political Research.

Kontaktinformation
Mer information Josefina Süssner, e-post: josefina.syssner@ituf.liu.se, tel: 011-363245 eller 070-30 55 910.

Internationell konferens om regionernas Europa

 lästid ~ <1 min