Artikel från Stockholms universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

27 februari 2005

Ny professor vid Stockholms universitet

Xiaodong Zou har anställts som professor i strukturkemi

Hon har utvecklat metoder för att bestämma tredimensionella atomstrukturer av extremt små kristaller (några miljondels millimeter). Dessa elektronkristallografiska metoder har hon tillämpat på olika oorganiska material, bl.a. kvasikristaller och mikroporösa material. Nu arbetar hon med utveckling av nya porösa material med skräddarsydda egenskaper, med förmåga att filtrera bort vissa föroreningar eller underlätta kemiska processer.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera