Artikel från Handelshögskolan i Stockholm

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

21 februari 2005

Handelshögskolans studenter utser den attraktivaste arbetsgivaren

För femte året i rad tar konsultföretaget McKinsey & Company hem topplaceringen när civilekonomstudenterna vid Handelshögskolan i Stockholm (HHS) tillfrågas om vilken arbetsgivare de helst skulle vilja arbeta för. Resultatet presenteras i undersökningen Imagebarometern 2004. Övriga företag på tio-i-topplistan är i rangordning: Boston Consulting Group, statsförvaltningen (främst Utrikesdepartementet), Goldman Sachs, FN, Morgan Stanley, Procter & Gamble, IKEA, Bain & Company och H&M.

– Det är enormt glädjande att vi ännu ett år fått utmärkelsen, säger Johan Ahlberg, vd på McKinsey & Company Sverige. Vår målsättning är att erbjuda duktiga studenter de bästa möjligheterna till personlig och professionell utveckling. Att studenterna på Handelshögskolan visar oss detta förtroende år efter år – oavsett konjunkturer och trender – gör oss än mer beslutna att kontinuerligt utveckla McKinsey så att vi förhoppningsvis kan fortsätta att leva upp till förväntningarna.

Totalt sett är de två mest populära branscherna för HHS-studenterna konsultverksamhet och finans/försäkring, och detta gäller framför allt de manliga studenterna. De kvinnliga studenterna anser att media, handel och distribution av konsumentprodukter och reklambranschen är mer lockande än finans- och försäkringsbranschen.

Handelshögskolans Imagebarometer är en undersökning som genomförts årligen sedan 1990. Förutom frågan om vilken arbetsgivare studenterna helst skulle vilja arbeta för, tillfrågas de om intresset för egenföretagande samt intresset för att arbeta inom olika branscher respektive i olika länder. Studien har utförts av Richard Wahlund, gästprofessor vid Handelshögskolan.

Imagebarometern finns på HHS:s hemsida, www.hhs.se, under “Press” och “Pressmeddelanden”. Vid publicering av information som rör Imagebarometern ska Handelshögskolan Corporate and Alumni Relations anges som källa.

Kontaktinformation
Richard Wahlund, gästprofessor vid Handelshögskolan i Stockholm
Tel: 08-674 79 33 / 070-653 56 87
E-post: richard.wahlund@gi-ihr.su.se

Johan Ahlberg, vd McKinsey & Company Sverige
Tel: 08-700 64 00

Tine Frivik, direktör HHS Corporate and Alumni Relations
Tel: 08-736 90 70
E-post: tine.frivik@hhs.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera