Artikel från Karolinska Institutet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

9 februari 2005

Unik internationell vetenskaplig konferens om sällsynta sjukdomar och dess läkemedel

Tid: 14-17 februari 2005Plats: StockholmFör mer information se: http://info.ki.se/article_se.html?ID=3087ch och www.icord.cc

“The1st International Conference on Rare Diseases and Orphan Drugs (ICORD 2005)” arrangeras av Karolinska Institutet i samarbete med amerikanska National Institutes of Health (NIH) och EU. Diskussionsämnet för mötet är diagnostik, prevention och behandling av sällsynta sjukdomar. Fokus kommer att ligga framförallt på de nya möjligheterna till utveckling av så kallade orphan drugs som nu öppnats genom lagstiftning i EU och i övriga världen.

Sällsynta sjukdomar är ovanliga var och en för sig, men tillsammans är de många sjukdomar som totalt sett drabbar många människor. Att en sjukdom är ovanlig kan definieras på olika sätt. I det här sammanhanget använder vi oss av definitionerna i EU-föreskrifterna om orphan drugs. Med denna definition av ovanlig sjukdom är mellan 6 och 8 procent av EUs befolkning drabbade, dvs. 25-30 miljoner människor. I USA är cirka 10 procent av befolkningen drabbade, dvs. 25 miljoner människor.

Svenskt satellitmöte, 17 februari
Den tredje dagen anordnas ett svenskt satellitmöte, på Karolinska Institutet, där fokus kommer att ligga på problematiken ur svensk synvinkel.

Kontaktinformation
Kontaktinformation:

Administrativ kontakt: Dr Maria Wästfelt, koordinator i organisationskommittén för konferensen, Centrum för medicinska innovationer, Karolinska Institutet.
Telefon: 08-524 867 95
Mobil 070-618 67 95
E-mail: Maria.Wastfelt@cmi.ki.se

Vetenskaplig kontakt: Professor Jan-Inge Henter, ordförande i organisationskommittén för konferensen och barnläkare på Astrid Lindgrens Barnsjukhus,
Minicall: 0740-108988
Mobil: 070-633 35 57
E-mail: Jan.Inge.Henter@kbh.ki.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera