Artikel från Handelshögskolan i Stockholm

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

25 oktober 2004

SHANGHAI IMAGESDragkamp mellan innovation och tradition i kunskapssamhället

Varje dag hör vi hur både stora och små företag flyttar både tillverkning och utveckling till Kina. Carina Beckerman, doktorand på Handelshögskolan i Stockholm, reste till Shanghai för att utforska hur en stad som växer 50 procent på ett år ser ut och hur människor tänker i ett land som medvetet och organiserat strävar efter att bli ett kunskapssamhälle på kortast möjliga tid.

Med en bakgrund som utbildad fotograf passade Carina Beckerman också på att fotografera under sin tid i Shanghai. Bilderna visar på kontrasterna i staden: det nya kontra det gamla – innovation kontra tradition. Dessa fotografier ställer vi nu ut på Stockholms Akademiska Forum, Kulturhusets
bottenvåning vid Sergels torg.

Utställningen invigs den 28 oktober kl. 17.00-19.00. Under kvällen kommer Carina Beckerman och Jan Nylander, ekonomijournalist på SVT:s Rapportredaktion att samtala kring rubriken “Ska vi låta kineserna ta jobben ifrån oss?”
Vi bjuder på dryck och tilltugg.

Välkommen!

Kontaktinformation
Carina Beckerman, tel. 0733-16 09 93, e-post: carina.beckerman@hhs.se

Stina Moritz, Stockholms Akademiska Forum, tel. 070-779 14 86

Kontaktinformation
Stockholms Akademiska Forum är ett samarbete mellan nio universitet och högskolor i Stockholm med syfte att underlätta kontakterna mellan högskolan och det omgivande samhället. Vi arbetar med studentrekrytering, studie- och vetenskapsinformation, samverkan med små och medelstora företag samt driver projekt på uppdrag av Stockholms Akademiska Rektorskonvent.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera