Artikel från Polarforskningssekretariatet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

5 oktober 2004

Polarforskning på mjölkpaketen

Polarforskning, en mångsidig och varierad verksamhet, presenteras på Arlas mjölkpaketbaksidor.

Under oktober månad kommer svensk modern polarforskning att presenteras på Arlas mjölkpaketbaksidor. Där kan mjölk- och fildrickare i Mellansverige läsa om vardagligheter som grodor och fåglar – alltså inte den forskning som ses som traditionell polarforskning. Att polarforskning är en mångsidig och varierad verksamhet framgår genom att tre forskare, inom vitt skilda discipliner, beskriver verksamheten polarforskning.

Polarforskningssekretariatet arbetar aktivt med att stimulera barn och ungdomars intresse för naturvetenskap och forskning. Detta har hittills framför allt skett genom möten mellan elever och forskare som presenterar sin spännande forskning, men även genom speciella stipendier för lärare. Via Arlas mjölkpaketbaksidor ges ytterligare en möjlighet att nå barn och ungdomar, och på paketen hänvisas till www.polar.se/vetgirig, en av sekretariatets webbsidor där elever och lärare får hjälp i sökandet efter polarforskningskunskap.

Polarforskningssekretariatet etablerades 1984 med uppgift att främja och samordna svensk polarforskning. Svenska forskningsintressen har vunnit ett avsevärt anseende under denna period och sekretariatet har genom sin verksamhet grundlagt den bas som svensk polarforskning idag vilar på.

Trevlig läsning och trivsamma frukostar
önskar Polarforskningssekretariatet

Kontaktinformation
Eva Grönlund, Polarforskningssekretariatet
Telefon: 08-673 97 30 och 070-344 92 51
E-post: eva.gronlund@polar.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera