Artikel från Lunds universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

17 maj 2004

ExpertSvar prisbelönat

Christer Hjorts pris på 10 000 kr för framstående kommunikationsarbete har tilldelats Expertsvars projektledare Tina Zethraeus, Vetenskapsrådet.

Priset, som i år delas ut för första gången, tilldelas Tina Zethraeus som, enligt motiveringen, “med djärvhet och uthållighet har utvecklat och förnyat kommunikationsarbetet vid landets universitet och högskolor”. Sedan år 2000 har hon varit ansvarig för att bygga upp ExpertSvar, som idag har över 3 000 anslutna journalister.

ExpertSvar är ett samarbetsprojekt mellan universitet, högskolor, forskningsinstitut och forskningsråd. Sedan flera år samarbetar Expertsvar också med liknande medietjänster i andra länder – IDW i Tyskland, Londonbaserade AlphaGalileo och USAs EurekAlert.

Christer Hjorts pris instiftades av The Communicative University Forum i Lund, i samband med att Christer Hjort nyligen avgick som informationschef vid Lunds universitet, en post som han har innehaft i drygt 30 år. Priset överlämnades i samband med ett seminarium om vetenskapsjournalistik vid Vetenskapsfestivalen i Göteborg.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera