Artikel från Stockholms universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

7 maj 2004

Ewa Teodorowicz-Hellman professor i polska

Ny professor i polska vid Stockholms universitet är Ewa Teodorowicz-Hellman.

Ewa Teodorowicz-Hellman vid Slaviska institutionen forskar om sambandet mellan språk, litteratur och kultur, vilket har resulterat i arbeten kring färgnamn, ordspråk och talesätt. Hon har också studerat skönlitterär översättning och analyserat svenska tolkningar av det polska nationaleposet Herr Tadeusz samt polska översättningar av Astrid Lindgrens böcker. I sina jämförande studier kring polsk-svenska litterära kontakter belyser hon relationer mellan polsk och svensk barn- och ungdomslitteratur.

Ewa Teodorowicz-Hellman vid Slaviska institutionen forskar om sambandet mellan språk, litteratur och kultur, vilket har resulterat i arbeten kring färgnamn, ordspråk och talesätt. Hon har också studerat skönlitterär översättning och analyserat svenska tolkningar av det polska nationaleposet Herr Tadeusz samt polska översättningar av Astrid lindgrens böcker. I sina jämförande studier kring polsk-svenska litterära kontakter belyser hon relationer mellan polsk och svensk barn- och ungdomslitteratur.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera