Artikel från Karolinska Institutet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

26 mars 2004

Pressinbjudan:Malariaforskning ur ett globalt perspektiv

31 mars 2004, Karolinska Institutet

MIM Funder’s Forum

Tid: 31 mars 2004, 8.10-17.30

Plats: Nobel Forum, Karolinska Institutet, Solna

MIM, Multilateral Initiative on Malaria, är en internationell allians av organisationer med huvudsakligt mål att stärka kapaciteten av malariaforskning i endemiska länder – primärt med fokus på Afrika. MIMs sekretariat roterar mellan länder och är sedan början av 2003 placerat i Stockholm med Stockholms Universitet och Karolinska Institutet som värdar. MIMs modell med att stärka forskare verksamma i endemiska områden har visat sig väl lämpat för att få genomslagskraft lokalt av nya forskningsrön.

Den 31 mars genomförs ett möte på Karolinska Institutet i Stockholm. Syftet med mötet är att hitta samarbets- och finansieringsformer för att stärka malariaforskning med fokus på afrikanska malariaforskare. Representanter för flera viktiga aktörer inom malariaforskningsområdet närvarar, såsom:
WHO
Världsbanken
UD
SIDA
Medicines for Malaria Venture
Malaria Vaccine Initiative
Gates Foundation

Välkommen!
att delta i detta angelägna möte i en tid då malaria är en farsot som skördar mer än 1 miljon dödsfall per år. De som är värst drabbade är afrikanska barn yngre än 5 år.

Kontaktinformation
Länk till program och information om MIM.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera