Artikel från Göteborgs universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

23 februari 2004

Klart för Idrottshögskolan vid Göteborgs universitet

Från och med den 1 mars 2004 byter Centrum för idrottsvetenskap namn till Idrottshögskolan, Göteborgs universitet. Det fattade Göteborgs universitets styrelse beslut om vid sitt sammanträde den 19 februari.

Det finns flera skäl till namnbytet – bland annat handlar det om att stärka Göteborgs profil som idrottsstad. Men också om att tydliggöra den omfattande verksamhet inom idrottsområdet som bedrivs vid Göteborgs universitet.
– Vi har en mycket stor bredd på våra utbildningar med fokus på idrottslärarskap, hälsopedagogik samt ledar- och tränarskap, berättar Per-Olof Thång, dekanus vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten och en av dem som drivit förslaget. Cirka 250 studenter läser här och våra lärare har mycket hög kompetens – bland annat har tolv professorer från fyra olika fakulteter medverkat vid utbildningarna under 2003.
Dessutom har man ett väl utvecklat samarbete med kommunen, regionen, idrottsrörelsen samt andra högskolor i landet.
– Vi har jämfört vår verksamhet med Idrottshögskolan i Umeå och har funnit att vi hävdar oss mycket väl i förhållande till dem, berättar Per-Olof Thång. Dessutom finns en tradition inom Göteborgs universitet att använda beteckningen högskola för olika verksamheter – som Handelshögskolan och Musikhögskolan till exempel – så Idrottshögskolan ansluter väl till detta bruk.
Även Rådet för identitets- och imagefrågor stöder förslaget om namnbyte.


Kontaktinformation
Pressekreterare
Åke Pettersson
Informationsavdelningen
Göteborgs universitet
Box 100
405 30 Göteborg
tel 031-773 44 53
fax 031-773 43 54
e-post: Ake.Pettersson@adm.gu.se
internet: www.gu.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera