Tema

Birgitta Johansson-Hedberg ny styrelseordförande vidUmeå universitet

Regeringen utsåg på torsdagen Birgitta Johansson-Hedberg, VD och koncernchef i FöreningsSparbanken till styrelseordförande vid Umeå universitet. Birgitta Johansson-Hedberg tillträder sitt uppdrag den 1 januari 2004.

– Väl fungerande universitet är framgångsfaktorer för Sverige som nation. Därför ser jag fram emot att få delta i arbetet med att utveckla Umeå universitet för att ytterligare befästa positionen som ett internationellt och nationellt respekterat universitet, säger Birgitta Johansson-Hedberg.

Birgitta Johansson-Hedberg efterträder Lars Anell som Umeå universitets styrelseordförande. Direktör Lars Anell utsågs som styrelseordförande av regeringen för perioden 1998 – 2003.

– Jag gläds mycket över regeringens beslut att utse Birgitta Johansson-Hedberg till ny styrelseordförande. Lars Anell har gjort ett utomordentligt gott arbete för Umeå universitet. Det har varit ett nöje att samarbeta med honom. Jag är övertygad om att universitetet nu åter får en mycket kompetent ordförande med stor lyskraft. Jag ser med förväntan framemot att få börja samarbeta med henne, säger Inge-Bert Täljedal, rektor vid Umeå universitet.

Birgitta Johansson-Hedberg har en fil kand. och en psykologexamen. Hon har i dag uppdrag som styrelseordförande i Lindex AB och som ledamot i styrelserna för FöreningsSparbanken AB och Sveaskog AB. Hon är också ledamot i Aktiemarknadsnämnden.


För ytterligare information:
Birgitta Johansson-Hedberg, VD och koncernchef i FöreningsSparbanken, tel: 0702-18 02 83
Jesper Berggren, Presschef FöreningsSparbanken, tel: 0705-49 37 67
Inge-Bert Täljedal, rektor Umeå universitet tel: 070-392 63 27

Birgitta Johansson-Hedberg ny styrelseordförande vidUmeå universitet

 lästid ~ 1 min