Tema

PRESSINBJUDAN – Morgondagens psykoterapeut

Välkommen att bevaka en diskussion om framtidens psykoterapeuter.

Det professionella samtalet är centralt i all behandlande verksamhet. Även i framtiden kommer personer med kompetens i samtalsmetodik och psykoterapi att efterfrågas. Eftersom hälso- och sjukvården liksom samhället i övrigt förändras, är det dock inte självklart vad sådan kompetens bör omfatta.

Representanter från forskning, vård, utbildning ocxh patientorganisationer möts den 14 november för att under en eftermiddag diskutera frågan:

Hur ska psykoterapeututbildningen utformas för att möta det framtida behovet av psykoterapeutisk kompetens?

Tid och plats:
14 november kl 13-17, Samuelssonssalen, Tomtebodavägen 6, Campus Solna, Karolinska Institutet.

För program, se: http://info.ki.se/news/events/index_se.html

Ytterligare upplysningar lämnas av docent Margaretha Bågedahl-Strindlund, programdirektor för psykoterapeututbildningen, Karolinska Institutet,
tel 08-585 857 92 eller margaretha.bagedahl@neurotec.ki.se

PRESSINBJUDAN – Morgondagens psykoterapeut

 lästid ~ 1 min
Modal Data vr-modal.php: WP_REST_Response Object ( [links:protected] => Array ( ) [matched_route:protected] => [matched_handler:protected] => [data] => Array ( [0] => Array ( [vrm_title] => Psst... missa inga nyheter om forskning [vrm_content] => Med nyhetsbrev från forskning.se tre gånger i veckan missar du inga nyheter om forskning från Sveriges universitet och högskolor. Välkommen att prenumerera du också! [vrm_button_title] => Jag vill prenumerera [vrm_button_url] => https://www.forskning.se/nyhetsbrev/ ) ) [headers] => Array ( ) [status] => 200 ) Data is available, render the app here