Artikel från Stockholms universitet
7 oktober 2003

Kan en örn få höjdskräck?

En sjätteklassare har många funderingar i sitt huvud. Tänk er då mängden funderingar om man samlar över tusen sjätteklassare på samma plats…Det kan bli en svår nöt att knäcka för de 14 forskare från Stockholms universitet som har fått i uppgift att besvara dessa funderingar.

Den 10 oktober besöker över tusen sjätteklassare Aula Magna vid Stockholms universitet. Eleverna ställer frågor direkt till en panel bestående av forskare inom naturvetenskap. Forskarna svarar på frågor om allt från universum till Jordens inre.

“Den levande frågelådan” kallas arrangemanget som den naturvetenskapliga fakulteten vid Stockholms universitet ordnar. Förhoppningen är att eleverna blir inspirerade och tar med sig sin nyfikenhet för naturvetenskapliga fenomen till högstadiet.

Närmare information ges av informatörerna Sophia Sånglöf, 08-16 39 04, e-post: sophia.sanglof@natvet.su.se eller Malin Stenberg, 08-16 35 92, e-post: malin.stenberg@natvet.su.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera