Artikel från Lunds universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

2 september 2003

LTH fyller sinautbildningsplatser

Trots allt tal om sjunkande intresse för tekniska utbildningar fyller LTH sina ny-börjarplatser i höst – totalt sett.

Vissa utbildningar har visserligen lediga platser men det tas igen med råge på andra utbildningar som tar in något fler studenter än man nominellt har platser till. Detta eftersom man erfarenhetsmässigt vet att en del studenter faller ifrån, t ex för att de till sist kommer in på sina förstahandsval.
1.277 studenter hade den 29 augusti accepterats till 1.210 platser i Lund. Totalt med Helsingborg hade 1.517 “nollor” antagits till LTH.
Elektroteknik och infokom är de civilingenjörsutbildningar som har flest vakanser. Vissa högskoleingenjörsutbildningar klarar inte att fylla sina platser men det gör den nya magister-utbildningen i industriellt byggande i Helsingborg med c:a 20 antagna. Dessa är inte in-räknade i totalsumman och det är inte heller de nya internationella masterstudenterna. Av de sistnämnda, som ska gå på tre olika nya treterminskurser, har nu 51 kommit till Lund. En del tillkommer när de lyckats få visum.
Av alla de antagna nybörjarna är 30 procent flickor.

Kontaktinformation
För kommentarer, kontakta vice rektor Per Warfvinge, tel: 046-222 36 26,
mobil: 0708-76 36 26.
Jakob Henriksson, tel: 046-222 71 89, svarar på frågor om antagningsstatistik.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera