Artikel från Lunds universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

26 augusti 2003

Technolution-bilderpå Kunstindustrimuseet

Under september månad kommer Center for Technolution, LTH – Lunds Universitet, att ha en utställning av technolution-bilder på Kunstindustri-muséet i København. Detta är den andra stora danska utställningen med dessa bilder, gjorda av arkitekten och professorn Peter Broberg. Den första var på Louisiana 1999.

I samband med utställningen hålls ett seminarium torsdagen 4 september på Kunstindustrimuséet (kl 09.00-16.00) på temat “styrs samhällsutvecklingen av politiken eller tekniken”. Moderator är Anders Fagerström,SDS, och en rad kända politiker, forskare och samhällsdebattörer deltager. Seminariet har sponsrats av Sparbanksstiftelsen Skåne och utställningen av energi-företaget Energi E2 i København.
Vernissage hålles onsdagen 3 september kl 14.00 på Kunstindustrimuséet Bredgade 68 (10 minuters promenad från Metrostationen på Kongens Nytorv).
Presentation kommer att ske genom: LTH – docent Skotte Mårtensson och professor Peter Broberg. KIM: direktör Bodil Busk Laursen.

Kontaktinformation
För upplysningar, kontakta professor Peter Broberg, tel: (+46)(0)418-280 50
epost: peter.broberg@landskronagruppen.com
Peter Broberg
Arkitekt m.a.a./SAR, Dr. Techn.
Professor i humanteknologi

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera