Artikel från Karolinska Institutet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

5 augusti 2003

Internationell workshop om tillväxtfaktorer (7-10 augusti 2003)

Hittar vi ett sätt att påverka effekten av tillväxthormon, då har vi upptäckt en ny metod att bota vissa cancerformer och diabeteskomplikationer. Det säger Kerstin Brismar, professor och överläkare vid Karolinska Sjukhuset.

Proteiner som reglerar insulinlika tillväxtfaktorer är av stor betydelse för: cancer, benuppbyggnad, läkning av frakturer och sår hos vuxna och för längdtillväxt hos barn. Dessa proteiner medverkar också i reglering av blodsocker vid diabetes mellitus och i utvecklingen av sendiabetiska komplikationer.

Redan idag används serumanalyser av dessa proteiner för diagnostik och uppföljning av behandlingsresultat vid flera universitetssjukhus i världen, till exempel vid Karolinska Sjukhuset.

Kan man hitta ett sätt att påverka effekten av tillväxthormon?
Det skulle innebära en ny metod att bota vissa former av cancer, och också diabeteskomplikationer. Ett genombrott för diagnostik och behandling av vissa folksjukdomar.

Hur framställer man ny vävnad i dag?
Nyheter inom rekonstruktiv kirurgi är ett annat av de många framgångsområden i ämnet som kommer att presenteras. Specialisten Zee Uptons föredrag om detta äger rum på lördag kl. 10.30-11.00.

Ta tillfället i akt och möt världens främsta experter på området i den 5e internationella workshopen om IGF-binding proteins (tillväxtfaktorer).

Välkommen!

Kontaktinformation
Datum: 7 till 10 augusti
Plats: Sal Adam i Karolinska Institutet

Information om konferensen finns på http://www.ki.se/molmed/igfbp/

Anmäl dig via e-post till adressen IGFBP2003@molmed.ki.se

För ytterligare information kontakta:
Professor Kerstin Brismar. Telefon 08-517 728 45, mobil 070-623 13 84, e-post: kerstin.brismar@ks.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera