Artikel från Högskolan i Halmstad

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

16 maj 2003

Unik konferens om kvinnor och politik i Asien

6-7 juni 2003 är Högskolan i Halmstad värd för en ovanlig konferens, troligen den första av sitt slag i Europa.

Konferensen handlar om kvinnor och politik i Asien. Högskolan arrangerar konferensen tillsammans med Center for Asian Studies, Göteborgs universitet, Centrum för öst- och sydöstasienstudier, Lunds universitet samt Nordic Institute of Asian Studies (NIAS), Köpenhamn.

– Denna konferens vill belysa olika aspekter av villkoren för kvinnors politiska deltagande i Asien. Kvinnor i många asiatiska länder ser Sverige och de övriga nordiska länderna som förebilder när det gäller jämställdhet och kvinnligt politiskt deltagande. Detta är en av orsakerna till att konferensen äger rum i Sverige, säger initiativtagaren Kazuki Iwanaga, lektor vid Högskolan i Halmstad.

Keynote speakers är professor Juree Vichit-Vadakan, Centre for Philanthropy and Civil Society National Institute of Development Administration (NIDA), Bangkok som talar på temat “Women and Politics and Women in Politics: Challenges and Opportunities” och professor Jude Howell, Institute of Development Studies at the University of Sussex, UK. som talar om “Challenges for Female Political Participation in China”. Inledningstalare är professor Drude Dahlerup, Stockholm University med föredraget “Quotas for Women in Politics in Scandinavia and World Wide. Why Scandinavia is no longer a model”.

Kontaktinformation
För närmare information kontakta
Kazuki Iwanaga, Högskolan i Halmstad, tel 035-167298, mobil 073-9679109.
Fullständigt program finns på www.nias.ku.dk/halmstad/

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera