Artikel från Lunds universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

22 april 2003

Vilket är forskarnas bidragtill en effektivare byggprocess?

Third Nordic Conference – Construction Economics and OrganizationDen 23-24 april 2003 anordnas för tredje gången en nordisk konferens som behandlar byggnadsekonomi och organisation för forskare och representanter för utvecklingsverksamhet i företag och organisationer inom byggsektorn. Avdelningen för Byggnadsekonomi vid Lund Tekniska Högskola står som värd och organisatör för årets konferens.

Under nyckelord som innovation, kunskapsuppbyggnad, samverkansformer, konkurrens, fastighetsutveckling och beständigt byggande samlas forskare och utvecklingsansvariga i byggsektorns företag och organisationer i Lund.
Frågor som kan komma att diskuteras är:
o Ger partnering lägre byggkostnader?
o Blir det lägre byggkostnader genom konkurrens?
o Hur kan det innovativa klimatet förbättras i byggsektorn?
Intresset för konferensen är stort. Artiklar om totalt c:a 400 sidor kommer att presenteras vid konferens. 80-talet delegater diskuterar byggandets ekonomi och organisation varav sex särskilt inbjudna talare. Vid konferensen redovisas forskningsfronten inom området. Delegaterna ges både en överblick över pågående forskning inom området och möjligheter till erfarenhetsutbyte och diskussion.
— Konferensen kommer att ge mycket viktiga bidrag till effektivisering av byggprocessen. Den utgör inte minst ett viktigt forum för forskare och doktorander att mötas i utvecklande diskussioner, säger professor Bengt Hansson.
Representanter för media är välkomna att besöka konferensen. Kontakta gärna först sekreterare Christina Glans per epost: christina.glans@bekon.lth.se eller telefon 046-222 74 21 i förväg. Vi ber särskilt att få inbjuda Er till en pressträff den 23 april kl 12.00 kring en enklare förtäring. Samling i anslutning till hörsalen i kårhusets bottenvåning.

Kontaktinformation
Frågor besvaras av professor Bengt Hansson: 046-222 90 05, 070-5581794

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera