Artikel från Mittuniversitetet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

21 februari 2003

FORSKNING SOM GÖR KONSTRUKTÖRERNA SMARTARE

Den 27 februari håller Mattias O´Nils, lektor i elektronik vid Institutionen för informationsteknologi och medier (ITM) på Mitthögskolan, Campus Sundsvall, sin docentföreläsning. Hans forskning handlar om att utveckla metoder och program som hjälper en konstruktör att ta fram elektroniska system, till exempel smarta digitalkameror, mobiltelefoner eller seende maskiner.

– Målet är att hitta metoder som enkelt ger billigare system och som konsumerar mindre effekt. Idag utgör egentligen inte tekniken hindret för att komma vidare utan det är snarare konstruktörens produktivitet. Därför måste vi hjälpa denne på alla möjliga sätt, säger Mattias O´Nils.
För att förtydliga vikten av att underlätta arbetet för konstruktörerna drar han paralleller till vanliga PC-användare.
– Genom att tillföra program som word bättre rättstavningsprogram gör man det lättare för användaren att utföra ett bra arbete. Samma sak gäller för elektronikkonstruktören som måste få tillgång till mer kunskap i sina program för att kunna nyttja tekniken fullt ut, konstaterar Mattias OêNils.

Mattias O´Nils kommer ursprungligen från Undersvik, utanför Bollnäs. Efter att ha studerat på Systemtekniklinjen vid Mitthögskolan i Sundsvall doktorerade han 1999 i elektronik vid KTH i Stockholm. Sedan dess har Mattias O´Nils arbetat som lektor i elektronik vid ITM på Mitthögskolan.

Mattias O´Nils docentföreläsning med rubriken “SystemC: Boosting the effectiveness of research in CAD for Electronic systems” hålls den 27 februari kl. 11.15-12.00 i Sal O 102, kroken, Campus Sundsvall.

Kontaktinformation
För mer information kontakta:
Mattias O´Nils, Mitthögskolan
060-148780, 070-695 76 68, mattias.onils @mh.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera