Artikel från Göteborgs universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

3 februari 2003

Rekorddeltagande väntas till världskongress för tandläkare

I juni kommer Sverige och Göteborg under några dagar att vara i centrum för all världens odontologi genom en världskongress. Antalet föranmälda delegater till mötet slår redan rekord, och mötet förväntas bli det andra största utanför Nordamerika genom tiderna.

IADR- International Association for Dental Research ­ är den största organisationen för odontologisk forskning, inom alla discipliner och specialiteter. IADR anordnar varje år en världskongress för odontologisk forskning. Kongressen ordnas två år i rad i USA eller Canada och vart
tredje år någonstans i världen utanför Nordamerika. Det är alldeles speciellt att Sverige har fått denna möjlighet att vara värd för kongressen. Redan 1994 började Gunnar Bergenholtz undersöka förutsättningarna för att få IADR-kongressen till Göteborg. Han bedömde det först som helt osannolikt.

Under fyra dagar 25-28 juni samlas tandläkarkollegor från hela världen på Svenska Mässan och presenterar den absoluta forskningsfronten inom sina respektive områden. Mötesdagarna ägnas åt forskningsrapporter, symposier och även sociala evenemang. Cirka 5000 deltagare väntas till
kongressen.

För att bidra till att bygga en bro mellan forskning och klinisk verksamhet kommer ett särskilt program att ordnas för kliniker, i anslutning till kongressen. Detta arrangemang kommer att äga rum torsdagen den 26 juni 2003 i Svenska Mässans lokaler i direkt anslutning till kongressen.

Program för symposierna finns på IADR:s hemsida www.iadr.com.

För mer information, kontakta:
professor Gunnar Bergenholtz, Sahlgrenska akademin
tel 031-773 32 50, fax 031-82 54 16
e-post gunnar.bergenholtz@odontologi.gu.se

Kontaktinformation
Carina Elmäng, informatör
Sahlgrenska akademin
vid Göteborgs universitet
Box 400, 405 30 Göteborg
tel 031-773 35 77
mobil 0708-77 33 57

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera