Artikel från Chalmers tekniska högskola

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

16 januari 2003

Ung chalmersprofessor prisas – igen!

Owe Orwar, ung professor i biofysikalisk kemi vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg, kammar hem ytterligare ett prestigefyllt pris. Vid ett symposium till hans ära i Orlando, USA, erhåller han den 10 mars The Pittsburgh Conference Achievement Award 2003. Owe Orwars forskning har på senare år kantats av framgångar i form av både utmärkelser och pengar.

Den här gången får Owe Orwar priset för sin forskning inom nanoteknik i mjuka material. Framför allt så gäller det banbrytande insatser för att utveckla nya analytiska redskap som kan användas vid t.ex. grundläggande biofysikalisk forskning och läkemedelsutveckling.

Tidigare har hans företag Cellectricon AB, som bedriver all sin forskning vid Microteknologicentrum, MC2, vid Chalmers tilldelats 45 miljoner, och förutom fem miljoner till forskningen om design av elektroniska system har han av Stiftelsen Strategisk Forskning, SSF, fått 10 miljoner som en av de unga forskare man tror på som en av framtidens främsta forskningsledare.

– Det är en fantastiskt skön känsla att få ett så stort pris i hård internationell konkurrens. Det ger ett erkännande av den forskning som vi bedriver här på Chalmers och en fjäder i hatten till Chalmers biosatsning, säger Owe Orwar. Han framhåller vid varje pristillfälle den satsning som Chalmers gör inom bio- och nanovetenskap och lovordar forskningsmiljön vid MC2.

– Framför allt vill jag framhäva alla fantastiska studenters insatser i projekten. Detta senaste pris är i stor utsträckning deras förtjänst.

Kontaktinformation
Förytterligare information och foto på Owe Orwar kontakta Bodil Vesterlund Tingsby, tel: 031-772 2548, e-post:odil.vesterlund@adm.chalmers.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera