Artikel från Göteborgs universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

14 oktober 2002

Prins Bertil Seminariet 2002: IDROTTEN som livsstil, folkrörelse och affärsidé

PRESSINBJUDANONSDAGEN 16 oktober, kl. 13.00 till 17.00Malmstensalen, Handelshögskolan i Göteborg, Vasagatan 1Prins Bertil Seminariet vid Handelshögskolan i Göteborg har arrangerats i 20 år. För att fira detta, och som en hyllning till Sveriges idrottsprins, har idrott valts som tema för årets seminarium.

Riksidrottsförbundets ordförande, Gunnar Larsson kommer att tala om “Svensk idrott idag folkrörelse eller affärsrörelse”. Inte minst intressant med tanke på hans bakgrund som ordförande i ett av de allsvenska fotbollslag som länge diskuterat bolagisering, IFK Göteborg.

På temat “Idrottssponsring i internationell marknadsföring av Volvo”, talar Sven Österberg, VD, Event Management och Volvo Ocean Race, AB Volvo.

Ett tredje tema är “Idrott och medier i samspel”. Om detta talar representanter för kvällspress, morgonpress och TV; Aftonbladets chefredaktör, Anders Gerdin, chefredaktören för allmänna redaktionen på GP, Jonathan Falck samt SVT:s Albert Svanberg.

På programmet står också “Gothia Cup världens största ungdomsturnering”, Gothia Cup-generalen Dennis Andersson, “Internationella idrottsevenemang som ekonomisk språngbräda”, professorn vid Handelshögskolan i Göteborg, Tommy D. Andersson och “Boule den tredje ålderns sport”, journalisten vid GP, Kerstin Wallin och forskaren vid JMG, Ulf Wallin.

Välkommen till ett välmatat seminarium om idrott, liv och pengar på Handelshögskolan i Göteborg!

Se programmet på http://www.handels.gu.se/handels/evenemang/prinsbertil2002.htm

Karl Erik Gustafsson
Professor, ordförande i nämnden för Prins Bertils fond

Kontaktinformation
Maria Norrström
Informatör
Handelshögskolan vid Göteborgs universitet
Rektors kansli
Box 600, 405 30 Göteborg
Besöksadress: Vasagatan 1
Telefon:031-773 1247
Fax: 031-773 1402
Mobil: 0709-22 66 89
e-post: Maria.Norrstrom@handels.gu.se
www.handels.gu.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera