Artikel från Karolinska Institutet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

3 september 2002

Eric K. Fernströms pris till Claes Gustafsson

Eric K. Fernströms pris till yngre särskilt lovande och framgångsrika forskare vid Karolinska Institutet tilldelas forskare Claes Gustafsson, Institutionen för medicinsk näringslära vid Karolinska Institutet.

Claes Gustafsson får priset för “sina studier av basala transkriptions-mekanismer, speciellt mitokondriella transkriptionskomplexets uppbyggnad och funktion”. Definitionen av ett basalt transkriptionssystem i däggdjursceller utgör ett större vetenskapligt genombrott och öppnar upp nya vägar för undersökningar i regleringen av cellulära ämnesomsättningen.

Detta är den främsta utmärkelsen som delas ut på Karolinska Institutet. Prissumman är på 100 000 kr och priset kommer att delas ut i samband med årets installationsceremoni för nya professorer i Berwaldhallen 25 oktober 2002.

Kontaktinformation
För mer information, kontakta:
Dekanus Jan Carlstedt-Duke, ordförande i priskommittén, tel 08-728 6470
Forskare Claes Gustafsson, tel 08- 585 839 74

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera