Artikel från Stockholms universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

29 maj 2002

Kemi populärt vid Stockholms universitet

Årets ansökningar till universitetsutbildningar visar att kemi har blivit populärt vid Stockholms universitet. Antalet förstahandsansökningar till kemiprogram har ökat med 160% jämfört med förra åre

Kemi populärt vid Stockholms universitet

Årets ansökningar till universitetsutbildningar visar att kemi har blivit populärt vid Stockholms universitet. Antalet förstahandsansökningar till kemiprogram har ökat med 160% jämfört med förra året.

– Den här ökningen är mycket glädjande och kommer vid en tidpunkt då det föreligger ett stort behov av kemister i läkemedelsindustrin, säger Jan-Erik Nyström, kemichef för forskningen vid Discovery vid AstraZeneca i Södertälje. Eftersom huvuddelen av våra kemister kommer från Stockholms universitet är detta särskilt bra för AstraZeneca i Södertälje.

Vid Stockholms universitet startar man till hösten en ny linje i läkemedelskemi, som fått många sökande. Den nya linjen är anpassad att tillgodose den ökande efterfrågan av organiska kemister i läkemedels-industrin. Den nya utbildningen lägger stor vikt vid uppbyggnad och design av organiska föreningar, men även på analys och funktion av dessa föreningar.

Stockholms universitet har under de senaste åren haft en pågående aktivitet för gymnasieklasser i regionen. Man bjuder på populärvetenskapliga föreläsningar ute i skolorna och skolklasser bjuds in till universitetet för att göra experiment.


Närmare information lämnas av professor Jan-Erling Bäckvall, tfn 08-674 71 78 (070-720 84 74) eller universitetslektor Per Unger, tfn08-16 29 23

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera