Artikel från Vetenskapsrådet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

21 december 2001

ExpertSvar stipendier

Vetenskapsrådet har nu utsett de tre stipendiater som får medel att åka till AAAS-konferensen i Boston 2002: Jens Ergon, frilans Åsa Fagerström, medicinjournalist på Netdoktor.seAnders Fagerström, vetenskapsjournalist på Sydsvenska Dagbladet AAAS (American Association for the Advancement of Science) årliga konferens i USA är världens största vetenskapliga och populärvetenskapliga arrangemang. Årligen samlas över 5 000 universitetsforskare, […]

Vetenskapsrådet har nu utsett de tre stipendiater som får medel att åka till AAAS-konferensen i Boston 2002:

Jens Ergon, frilans
Åsa Fagerström, medicinjournalist på Netdoktor.se
Anders Fagerström, vetenskapsjournalist på Sydsvenska Dagbladet


AAAS (American Association for the Advancement of Science) årliga konferens i USA är världens största vetenskapliga och populärvetenskapliga arrangemang. Årligen samlas över 5 000 universitetsforskare, lärare, studerande och informatörer för att diskutera aktuella forskningsteman. Arrangemanget tilldrar sig stort intresse från internationella media.

Vetenskapsrådet har genom utlysningen av de tre stipendierna på vardera 10 000 kronor velat öka möjligheten för svenska journalister att bevaka arrangemanget.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera