Artikel från Stockholms universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

21 december 2001

Excellenta miljöer

Jan Erling Bäckvall, professor i organisk kemi och Per Siegbahn, professor i teoretisk fysik har fått 1 miljon kronor vardera utslaget på två år från Vetenskapsrådets stöd för Excellenta miljöer. Bäckvall har fått det för “Studier av metallorganiska reaktionsmekanismer och utveckling av syntesmetoder” och Siegbahn för “Tillämpning av kvantkemiska modeller inom kemi och fysik”.

Jan Erling Bäckvall, professor i organisk kemi och Per Siegbahn, professor i teoretisk fysik har fått 1 miljon kronor vardera utslaget på två år från Vetenskapsrådets stöd för Excellenta miljöer. Bäckvall har fått det för “Studier av metallorganiska reaktionsmekanismer och utveckling av syntesmetoder” och Siegbahn för “Tillämpning av kvantkemiska modeller inom kemi och fysik”.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera