Tema

Litteraturpristagaren V S Naipaul till Stockholms universitet

Årets Nobelpristagare i litteratur, V S Naipaul, kommer att besöka universitetet och för dess studenter och anställda men även för allmänheten att läsa en av sina noveller, Jasmine, (publicerad i The Times Literary Supplement 1964) i Aula Magna onsdag 12 december kl. 17.00. Det är fri entré.

– Vi tycker att det är oerhört glädjande att V S Naipaul har tackat ja till vår inbjudan, säger rektor Gustaf Lindencrona. Det har nu blivit en tradition att litteraturpristagaren besöker oss sedan vi fått vår fina Aula Magna som möjliggör detta evenemang. Första tillfället var 1997 strax efter invigningen av aulan då Dario Fo bjöds in.

Aula Magna har nu blivit något av en mötesplats för Nobelpristagare eftersom de officiella Nobelföreläsningarna i fysik, kemi och ekonomi samt medicin, som arrangeras av Kungl. Vetenskapsakademien respektive Karolinska Institutet numera ges här.

Litteraturpristagaren V S Naipaul till Stockholms universitet

 lästid ~ 1 min