Artikel från Stockholms universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

21 november 2001

Stipendium för forskning om queer-teori

Tiina Rosenberg, docent vid Teatervetenskapliga institutionen har fått 30 000 kronor ur Stiftelsen Ann-Margret Liljeqvists fond. Hon får det för sin forskning inom teatervetenskap med särskild inriktning på queer-teori, ett forskningsfält som hon i hög grad bidragit till att introducera i Sverige. Denna forskning har redovisats i boken Byxbegär som väckt stort intresse även utanför […]

Tiina Rosenberg, docent vid Teatervetenskapliga institutionen har fått 30 000 kronor ur Stiftelsen Ann-Margret Liljeqvists fond. Hon får det för sin forskning inom teatervetenskap med särskild inriktning på queer-teori, ett forskningsfält som hon i hög grad bidragit till att introducera i Sverige. Denna forskning har redovisats i boken Byxbegär som väckt stort intresse även utanför den snävt teatervetenskapliga kretsen och nått ut till breda läsargrupper.

Ändamålet med Stiftelsen Ann-Margret Liljeqvists fond är att främja vetenskaplig forskning inom ämnet teatervetenskap, vilket sker genom ett årligt stipendium till en person som bedrivit forskning och/eller kvalificerat författarskap inom detta ämne. Ann-Margret Liljeqvist disputerade 1985 vid Teatervetenskapliga institutionen och det är hennes arvingar som instiftat fonden, som förvaltas av Stockholms universitet.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera